PRODUKTNYHETER
April 2024

Generation 4 av våra LED-driftdon har utökats med två nya produktserier D4i NFC PRE4 och o4a NFC EXC4. Tack vare den inbyggda strömförsörjningen enligt D4i kan sensorer enkelt anslutas och premium-serien stöder därmed system för smart belysning. Driftdonen kan användas som ett eget system inbyggt i armaturen och kan strömförsörja en standard DALI-installation för små rum. LED-driftdonen inom excite-serien förbättrar produkters tillförlitlighet och livslängd inom industriella miljöer och är nu ännu bättre lämpade för krävande installationer, nu även med dimbar version excite one4all.

sceneCOM evo DALI-2 system har kompletterats med lichtMONITOR som är ett kraftfullt mjukvaruverktyg med grafisk översikt av en lokal för övervakning och underhåll där all relevant data visualiseras.

WLK-Tridonic team

Highlights booklet våren 2024   
 Ladda ner


Inomhus

LED-driftdon LC 40 / 60 / 90 W D4i NFC PRE4 (non-SELV)

Tack vare den integrerade spänningsförsörjningen (50 mA) kan dessa LED-driftdon försörja små DALI-nätverk. Driftdonen kan användas som ett eget system inbyggt i armaturen och kan strömförsörja en standard DALI-installation för mindre rum. Driftdonets dubbla isolering mellan DALI och elnätet ger ett tillförlitligt skydd.

Driftdonen i generation 4 har även funktioner så som ett bredare driftområde, 16 mm högt hölje och NFC-gränssnitt för mer flexibilitet.
Mer...

• D4i lumDATA och integrerad spänningsförsörjning med 50 mA (max 62,5 mA) för en DALI-krets
• Upp till fyra enheter med aktiv integrerad spänningsförsörjning kan ingå i samma DALI-krets (total ström 250 mA)

LED-driftdon LCI 75 / 105 / 150 W o4a NFC EXC4 (Industry)

Dessa robusta LED-driftdon ökar både tillförlitligheten och produktens livslängd i krävande industriella miljöer, samtidigt som de reducerar energianvändningen tack vare en effektivitet på upp till 96 procent.

Integrationen av NFC ökar användarvänligheten under driftsättningen. lumDATA och one4all-gränsnittet ger viktig information om armaturerna, energianvändningen och driftdonets tillstånd. Tillsammans ger det en överblick av belysningsinstallationens status och prestanda.
Mer...

• Temperatur- och vibrationsbeständigt, förbättrat överspänningsskydd, förlängd livslängd och garanti för krävande industriella applikationer
• En effektivitet på 96% minskar energiförlusterna
• lumDATA, NFC, DALI firmware uppdatering

Konstantspännings LED-driftdon LC 48 V SC SNC

Högre effektivitet och lägre energianvändning jämfört mot 24V-system. LED-driftdonen med 48V uppfyller EU:s senaste ekodesigndirektiv och kan användas både i on/off applikationer och i kombination med externa dimrar. Driftdonen finns i olika effekter: 35, 60, 100 eller 200 Watt.
Mer...

• Effektivare distribution av strömmen tack vare 48V-system
• Passar för användning med Tridonics LLE FLEX 48 V moduler (LEDtape på rulle) som tillverkas i Österrike

EM converterPACK slim BASIC / PRO

Downlights blir allt mindre till storleken och driftdon och batterier för nödljus måste också anpassas efter de nya storlekarna. EM converterPACK slim kombinerar ett LED-driftdon för nödljus med batterier i ett och samma hölje, vilket gör att de passar även för Downlights med håltagning i tak på endast 68 mm diameter.  
Mer...

• Nödljus belysning även för små håltagningar i tak (diameter > 68 mm)
• LiFePO4-batteri erbjuder en livslängd på åtta år och minskar underhållsbehovet
• Tridonic LiFeGuard för en säker drift, tack vare den inbyggda temperatursensorn i batteriet

LED-moduler LLE DAISY Shop

En nyhet inom DAISY produktportföljen är nya versioner av LED-modulerna LLE DAISY Shop som passar perfekt för LEDiL tillämpningar i butiker. Sortimentet utökas med 24 x 280 mm moduler på 2000 lm. Finns i versioner med 3000 K och 4000 K med Ra 80 eller Ra 90. 

Modulen garanterar utmärkt ljuskvalitet och hjälper till att framhäva fördelarna med linserna.  
Mer...

• Speciellt utvecklad för LEDiL-linser 
• Livslängd upp till 100 000 timmar


Styrning

lichtMONITOR

lichtMONITOR det perfekta mjukvaruverktyget för sceneCOM evo installationer som behöver övervakas och underhållas på plats. Verktyget kan presentera relevant data och använder intuitiva grafiska visualiseringar av byggnadens planlösningar för att ge en översikt av de enskilda enheterna och komponenterna samt möjliggör enkel systemkonfiguration. Om ett fel uppstår skickar lichtMONITOR ett meddelande till förvalda e-postadresser.

Denna mjukvara är ett värdefullt verktyg inom fastighetsförvaltning tack vare det stora antalet funktioner och den enkla integrationen i systemet.
Mer...

• Ger en överblick av statusen för de hanterade belysningskomponenterna 
• Grafisk överblick över enheter som armaturer, driftdon, sensorer och ingångsenheter
• Ger en överblick av energianvändningen från driftdon med D4i eller lumDATA

basicDIM Wireless UI EnOcean

Det trådlösa styrsystemet basicDIM Wireless (Casambi) växer och nu finns EnOcean brytarna (EWSSB/EWSDB) som är ett perfekt tillskott till den trådlösa bDW-produktportföljen. De finns tillgängliga i europeiskt standardformat 55 × 55 mm.

De är enkla att installera, kan integreras sömlöst i basicDIM Wireless system och kan överföra data för brytarens tillstånd via Bluetooth Low Energy (BLE).
Mer...

• Batterifri och trådlös tryckknapp med enkel- eller dubbelbrytare 
• Självdrivande, när brytaren manövreras omvandlas mekanisk energi till en elektrisk signal
• Kompatibel med produkter från BERKER, GIRA, Jäger Direkt, JUNG, MERTEN och andra tillverkare

Tänk framåt

LED-driftdon som tänker framåt

Tänk om du visste redan i förväg när belysningen slutar att fungera. Förebyggande underhåll var temat som alla talade om på årets Light + Building. Tridonics experter presenterade där Lifetime Indicator (livstidsindikator), en ny funktion som använder algoritmer för att analysera åldringstakten samt hälsotillståndet i det aktuella driftdonet under drift.

Aging Rate (åldringstakt) indikerar hur snabbt LED-driftdonet åldras per år i sin nuvarande miljö och kan räknas fram redan inom några minuter efter installation. I algoritmen tar man hänsyn till faktorer såsom armatur-, energi- och diagnosdata (lumDATA), temperatur och antal tändningscykler. Driver Health data ger information om driftdonets aktuella tillstånd.
Med Aging Rate och Driver Health kan man få fram en tillförlitlig indikation på driftdonets återstående livslängd.

Lifetime Indicator finns tillgänglig redan från september 2024 i alla dimbara GEN4 excite- och premium-driftdon.

 

Copyright © 2024 WLK - Wennerström Ljuskontroll AB. All rights reserved
In order to unsubscribe from our newsletter Click here

Tridonic GmbH & Co KG, Färbergasse 15, 6851 Dornbirn, Austria
Wennerström Ljuskontroll AB | Jan Inghes Torg 34 | 120 71 Sthlm

www.tridonic.com | www.wlk.eu